پیشگویى تحقیق این نشانه ها، به تعبیرهاى گوناگونى در روایات آمده که به چند نمونه از آن اشاره مى کنیم :
پیامبر اکرم (ص ) مى فرماید:
(( یخرج ناس المشرق فیوطئون سلطانه . (۳۵۶) ))
گروهى از ناحیه مشرق ، قد برمى افرازند و زمینه حکومت مهدى (ع ) را فراهم مى سازند.
یا مى فرماید:
(( تجى ء الرایات السود من قبل المشرق کان قلوبهم زبر الحدید فمن سمع بهم فلیاءتهم فبایعهم و لو حبوا على الثلج . (۳۵۷) ))
افرادى با بیرقهاى سیاه ، از ناحیه مشرق مى آیند که دلهاى آنان مانند قطعه هاى فولاد، محکم است . پس هر کس قیام آنان را شنید، براى بیعت به سوى آنان بشتابد، هر چند لازم باشد، با سینه بر روى برف برود.
امام باقر علیه السلام مى فرماید:
(( کانى بقوم قد خرجوا بالمشرق ، یطلبون الحق فلا یعطونه ، ثم یطلبونه فلا یعطونه ، فاذا راوا ذلک ، وضعوا سیوفهم على عواتقهم فیعطون ماسالوا فلا یقبلونه حتى یقوموا، و لایدفعوا الا الى صاحبکم قتلاهم شهداء، اما انى لو ادرکت ذلک لابقیت نفسى لصاحب الامر. (۳۵۸) ))
گویى قومى را مى بینیم که از مشرق در طلب حق قیام کرده اند، ولى بدانان نمى دهند و باز مطالبه مى کنند، ولى بدانها نمى دهند، پس چون چنین مى بینند، شمشیرهاى خویش را بر دوش مى گیرند (آماده نبرد مى شوند) پس در آن هنگام ، آنچه را مى خواهند به آنان مى دهند، ولى نمى پذیرند تا این که پیروز مى شوند و آن را جز به حضرت صاحب الاءمر(ع ) تسلیم نمى کنند. کشتگان آنان شهیدند. اگر من آنان را درک کنم ، جانم را براى صاحب الاءمر مى گذارم .
در این روایات ، به روشنى از برپایى قیامها و انقلابهایى در آستانه ظهور حضرت مهدى (ع ) خبر داده شده است . افزون بر اینها، روایات فراوان دیگرى نیز وجود دارد که صرف نظر از موارد اختلاف اندکى که در جزئیات آن هست ، در مجموع ، همه آنها بر این نکته اتفاق دارند که پیش از ظهور مهدى (ع )، حکومتى به رهبرى یکى از صالحان ، که گمان مى رود از فرزندان ، پیامبر هم باشد، در ناحیه مشرق تشکیل مى گردد و زمینه ظهور را مهیا مى سازد. و این حکومت ، تا ظاهر شدن مهدى (ع ) و تسلیم آن به حضرت ایشان ، ادامه مى یابد.
بر همین اساس ، برخى ، تشکیل دولت شیعى مذهب صفویه را، که پس از قرنها استیلاى حاکمان مستبد و متعصب عامى مذهب ، روى کار آمد، همان دولتى دانسته اند که در روایات ، از جمله زمینه سازان حکومت مهدى (ع ) به شمار آمده است .(۳۵۹)
در این زمان ما نیز، برخى با استناد به ویژگیهایى که در روایت آمده ، انقلاب اسلامى ایران را که در سال ۱۳۵۷ ه – . ش به رهبرى امام خمینى به پیروزى رسید، همان دولتى دانسته اند که زمینه را براى ظهور و قیام مهدى (ع ) آماده مى کند و ان شاء الله تا ظهور آن حضرت ادامه مى یابد(۳۶۰) .
به باور اینان ، بسیارى از نشانه ها که در روایات آمده ، بر انقلاب اسلامى ایران تطبیق مى کند، به ویژه در برخى روایات ، به رهبرى مقام ، که سیدى از اولاد پیغمبر است و از قم قیام مى کند و یاران او، بدون ترس و واهمه در برابر طاغوت پایدارند، اشاره شده است که همگى آنها به انقلاب اسلامى ، صدق مى کند(۳۶۱) .
در هر صورت ، گرچه قرائن فراوانى این احتمال را قوت مى بخشد، ولى دلیل قطعى و صحیحى که ثابت کند منظور از حکومت زمینه ساز که ائمه (ع ) از آن خبر داده اند، انقلاب اسلامى ، به رهبرى امام خمینى است ، در دست نیست .
البته این ، نخستین بارى نیست که علماى شیعه ، چنین احتمالى را مطرح ساخته اند. پیش از این نیز، هرگاه حرکت و انقلابى از ناحیه شرق ، بویژه منطقه خراسان صورت مى گرفت ، این احتمال قوت مى گرفت .
ولى ، ناگفته نماند، هیچ یک از آن حرکتها به اندازه انقلاب اسلامى ، زمینه ساز انقلاب مهدى (ع ) نبوده اند. بکله اصلا مقایسه آنها با انقلاب اسلامى باطل است ، از این روى احتمال این که مراد از ((دولت زمینه ساز)) از جمله انقلاب اسلامى ایران باشد و تا ظهور حضرت مهدى (ع ) تداوم یابد، بسیار است .
بالآخره ، چه این احتمالها درست باشد و چه نباشد، با توجه به روایات بسیارى که در این بخش رسیده ، در دوره غیبت و در آستانه ظهور مهدى ، دولتهایى به حمایت از حق روى کار مى آیند و انقلابهایى به حمایت از آن پا مى گیرند و زمینه را براى ظهور مهدى (ع ) آماده مى سازند و این ، از نشانه هاى ظهور است .
:: برچسبها:
روایت ,
داستان ,
حدیث ,
ابا صالح ,
امام زمان ,
مهدویت ,
آخر الزمان ,
نشانه های ظهور ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0